Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Duurzaam bouwen

Bouwoplossing met impact

Met houtskeletbouw kies jij voor een uiterst duurzame bouwoplossing. Bijna alle gebruikte materialen zijn recycleer- of herbruikbaar. Dankzij de unieke wandopbouw geniet je van een optimaal binnenklimaat en een laag energieverbruik. En dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee maar ook voor het leefmilieu.

Header image alt

Modern bouwen met oog voor het milieu

Duurzaam bouwen is voor ons een voortdurend evoluerende praktijk. We omarmen nieuwe technologieën en materialen die helpen bij het verlagen van de ecologische voetafdruk en die je ondersteunen om duurzaam te kunnen leven.

Droge bouwmethode

Bij houtskeletbouw komt er geen cement, mortel of voegsel aan te pas. Hierdoor beperken we bouwvocht tot het minimum. Omdat er geen sprake is van vocht-of schimmelvorming, ben je zeker van een optimale isolatie. Alleen voor de chape moet je rekening houden met droogtijd.

Hernieuwbare materialen

Hout is een hernieuwbare bron. Vooral wanneer het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat voor elke gekapte boom, nieuwe bomen worden geplant. Ook wij werken enkel met gecertificeerd hout (FSC). Bovendien vereist de productie en verwerking van hout minder energie in vergelijking met andere bouwmaterialen zoals beton of staal.

Energie-efficiënt bouwen? Ontdek de opties!

Minder afval, meer recyclage

We verminderen onze ecologische voetafdruk ook door LVL-balken te gebruiken in onze constructie. Laminated Veneer Lumber is een techniek waarbij we verschillende lagen dun houtfineer samenpersen. Hierdoor maken we optimaal gebruik van het hout en produceren we minder afval. Daarnaast maken we gebruik van cellulose-isolatie dat gemaakt is van gerecycled krantenpapier. Het is dus een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen.

Centrale werf

Doordat we veel bouwelementen van jouw nieuwbouwwoning fabriceren in ons atelier, kost de assemblage opmerkelijk minder tijd. Dankzij ons voorbereidend werk, beperken we ook onnodig transport naar de werf. Bovendien hebben we alle expertise in huis zodat je maar met één bouwpartner moet samenwerken. Hierdoor volgen de werkzaamheden elkaar perfect op en realiseren we jouw woning in 20 weken.

Wist je dat een houtskeletwoning...

30% minder CO2 uitstoot

Hout heeft een natuurlijke eigenschap om CO2 te absorberen en op te slaan gedurende zijn groeiproces. De verwerking en productie kost ook minder energie en de isolatie-eigenschappen zijn beter dan andere bouwmaterialen.

90% minder afval produceert

Hout is ideaal voor hergebruik en recycling. Bovendien zijn onze bouwplannen en standaardafmetingen zo verfijnd dat we overtollig materialen zo goed als vermijden. Daarnaast bouwen we met LVL-balken waarin het kleinste stukje hout verwerkt wordt.

40% sneller gebouwd wordt

Onze nieuwbouwwoningen bereiden we voor in ons atelier, waardoor de bouwtijd op locatie efficiënt verloopt. We zijn bovendien ook minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Het bouwproces verloopt ook sneller omdat hout lichter en makkelijker te hanteren is.

Ecologisch is ook economisch bouwen

Energiezuinige toepassingen

Wil je je energieverbruik verminderen en de efficiëntie verhogen? Dan heb je de keuze uit verschillende energiezuinige toepassingen. Bovendien draag je met al deze technieken bij aan een milieuvriendelijke en duurzame toekomst. Dit zijn enkele voorbeelden: 

  • Isolatie met hoog rendement 

  • Dubbele of driedubbele beglazing 

  • Warmtepompen

  • Zonne-energiesystemen

  • Slimme thermostaten

Ontdek welke technieken ideaal zijn voor jouw woning

Meer over wonen in een Ecohuis

Gezond woonklimaat

Wij bouwen huizen die bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid. Daarbij letten we op aspecten zoals luchtkwaliteit, temperatuurregulatie, vochtbeheersing en natuurlijke lichtinval.

Meer over gezond wonen
Levenslang wonen

Toekomstgericht bouwen is voor ons vanzelfsprekend. Wij creëren een huis dat met je meegroeit en aanpasbaar is aan iedere levensfase.

Alles over een huis dat meegroeit

Maak jouw bouwplannen concreet

Wij geven jouw ideeën graag meer vorm. Heb je nog vragen hoe wij jouw droomwoning realiseren? Onze adviseurs staan voor je klaar. Kom langs voor een gesprek of spreek ons tijdens een kort videogesprek.