Over Ecohuis

Al jaren vervullen wij bouwdromen. Ontdek hier hoe passie voor hout en kwalitatieve, duurzame woningbouw aan de basis ligt van ons bloeiend bouwbedrijf. 

Header image alt

Evolutie van Ecohuis

Expansie Thumb
Gezond en gestaag groeien

Ons avontuur begon in 2000 in Oud-Turnhout en in 2010 breidden we uit naar onze bakermat in Herentals. Nadien openden we een filiaal in Dessel om onze productiecapaciteit te kunnen garanderen. In Maldegem, op de grens van Oost- en West-Vlaanderen, openden we een nieuwe toonzaal. Zo bereiken we stelselmatig nieuwe klanten. Sinds 2010 groeiden we ook in aantal. Ooit waren we met een hechte groep van 40 experten, nu zijn we een bruisend team van meer dan 100 collega’s.

Meer over ons atelier
Ontwikkeling Thumb
Fullservicebedrijf in bloei

Van alleen houtskeletwoningen op maat naar een bouwbedrijf dat diverse woonoplossingen realiseert voor iedereen met een woondroom. Naast onze rol als bouwfirma, nemen we ook onze rol op als bouwadviseur en aannemer. Het hele bouwproces komt zo in onze handen. In 2020 bliezen we leven in de Brensj modules en vermarkten we Bhos modulaire woningen. Ook doe-het-zelvers komen sindsdien bij ons terecht dankzij de kwalitatieve zelfbouwpakketten van onze spin-off Tronco. Dankzij deze evolutie verstevigen we onze positie als totaalontzorger binnen onze sector.

Ontdek alle woonoplossingen
Innovatie Thumb
Optimalisatie als rode draad

Onze kwaliteit en vakkennis komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een aanhoudend proces van meer dan twintig jaar bijsturen en optimaliseren. Om de twee jaar voerden we een belangrijke wijziging door om onze wandopbouw te verbeteren. Dankzij onze focus op innovatie blijven we mee met de nieuwste trends en maken we de beste materiaalkeuzes voor jouw woning.

Meer over onze constructie

1525

Projecten opgeleverd

23

+

Jaar ervaring

246

Gemeenten in Vlaanderen

Pionier in houtskeletbouw

Wij zijn houtskeletbouwers van het eerste uur. Met ons visie op duurzame woningbouw en onze ontembare drang naar innovatie en optimalisatie drukken wij onze stempel op de markt van houtskelet.

Bekroonde ondernemer - Asset

Bekroonde ondernemer

Het innovatietraject van het afgelopen decennium leverde geen windeieren op. In 2023 bekroonde UNIZO Neteland ons met ‘Het Hart voor Ondernemers’. Deze award beloont gedurfd en inspirerend ondernemerschap over de stads- of gemeentegrenzen heen. Zowel onze forse uitbreidingen als onze verschillende woonoplossingen en zelfbouwpakketten wierpen hoge ogen.

Houtskeletbouw - Asset

Houtskeletbouw

Al jaren zijn we gepassioneerd door de optimalisatie van houtskeletwoningen. Met onze eigen innovatieve bouwprincipes halen we alle voordelen uit houtskeletbouw. 

Zo beantwoorden onze houtskeletwoningen al lang aan de normen van een BEN-woning. Bovendien is houtskelet de ideale manier om duurzaam en efficiënt te bouwen. Je gelooft het of niet, maar houtskelet is een oerdegelijke structuur die eigenlijk sterker is dan de traditionele woningbouw.

Alles over houtskeletbouw

Geboeid door ons verhaal?

Wij zoeken vakmensen die Ecohuis mee op de kaart zetten. Heb jij een passie voor duurzame woningbouw? Neem dan zeker contact op!