Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Houtskelet, een stevig fundament 

Houtskeletbouw is de bouwconstructie bij uitstek voor wie duurzaam en energiezuinig wil wonen. Kortom: de perfecte basis voor een woning van de toekomst. 

Header image alt

Opvallende voordelen van houtskeletbouw

Snelle bouwtijd

Onze aanpak is efficiënt en volgt een gestaag tempo. In een recordtijd bouwen we jouw woning van fundering tot binnenafwerking. Jouw woondroom gaat hierdoor snel in vervulling.

Gezond binnenklimaat

Een houtskeletwoning heeft een perfect gebalanceerd binnenklimaat met zuivere lucht. Ideaal voor jouw gezondheid. Heb je last van allergieën of astma? Dan is dit zeker een pluspunt!

Flexibele woning

Houtskelet evolueert gemakkelijk mee met jouw toekomstige noden en behoeften. Zijn er later wijzigingen nodig? Dan kan dit zonder ingrijpende breekwerken.

Energiezuinig leven

Een huis in houtskelet verbruikt aanzienlijk minder dan een conventionele woning. Dankzij het weinige warmteverlies blinkt houtskelet uit als meest energiezuinige bouwmethode.

13 redenen om voor houtskeletbouw te kiezen

Wat typeert een woning in houtskelet?

Maximale isolatie Thumb
Maximale isolatie

Houtskelet isoleren we met cellulose, een ecologisch isolatiemateriaal dat bestaat uit gerecycleerd krantenpapier. Met behulp van additieven maken we de isolatie brand- en schimmelwerend. Onder hoge druk vullen we de wanden en dakbalken op tot in de kleinste kieren en naden. Zo verzekeren we maximale isolatie zonder koudebruggen. Bovendien verloopt de warmtegeleiding van buiten naar binnen trager ten opzichte van minerale wolisolatie.

Meer over onze constructie
Droge bouwmethode Thumb
Droge bouwmethode

Alle voorgefabriceerde bouwcomponenten assembleren we op de werf. Hierdoor verloopt het grootste deel van het productieproces in droge omstandigheden. Jouw voordeel? De technische installaties zoals elektriciteit en sanitair volgen elkaar snel op. Daarnaast hoef je bij de afwerking geen rekening te houden met de droogtijd van muren en vloeren.

Luchtdichte constructie Thumb
Luchtdichte constructie

Bij Ecohuis is luchtdichtheid geen bijzaak, maar een kernwaarde. Dankzij onze specifieke dampopen wandopbouw en leidingspouw is iedere houtskeletwoning volledig luchtdicht. Dit minimaliseert koudestromen en houdt warmte optimaal vast, wat resulteert in een energiezuinig huis met een comfortabel en evenwichtig binnenklimaat. Door luchtdicht te bouwen, presteert je huis tot 40% beter op het vlak van energie-efficiëntie.

Met de 'blowerdoortest' meten we exact hoe luchtdicht jouw woning is en identificeren we eventuele lekken. Het resultaat is een thuis waarin je niet alleen comfortabel leeft, maar ook bespaart op energiekosten.

Energie-efficiëntie Thumb
Optimaal S-peil

Zijn alle voorgaande stappen toegepast? Dan heeft je woning wellicht een uitstekend S-peil. En dat is volgens ons nog belangrijker dan het E-peil. Het S-peil geeft aan hoe goed de buitenschil van je woning geïsoleerd is. Een essentiële stap in de bouwfase, omdat je dit nadien niet meer kan aanpassen. Bovendien vormt het S-peil een stevige basis voor alle optimalisaties op het vlak van energie-efficiëntie die ook het E-peil laag houden.

Jouw droomhuis in houtskelet? Ontdek onze opties

Houtskeletbouw, dat biedt vele opties. Welke past bij jou?

Energiezuinig bouwen, dat loont 

Kies je voor een woning van Ecohuis? Dan neem jij weldra je intrek in een Bijna-Energieneutrale woning (BEN). Jouw huis voldoet dan aan de strengste voorschriften op het vlak van energiezuinigheid. Zo draag jij een steentje bij tot een duurzamer leefmilieu, en word je beloond met een lagere energiefactuur.

Ecologisch is ook economisch wonen 

Wist je dat ecologisch bouwen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee? Wanneer je kiest voor ecologische en duurzame technieken, stap je in een wereld van efficiëntie. Met hoogwaardige isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen en slimme technologieën, verminder je warmteverlies en produceer je eigen energie. Hierdoor heb je meteen lagere energiekosten.

Bovendien verminderen natuurlijke licht- en luchtstromen het gebruik van kunstmatige verlichting en ventilatie. Als bonus kan een ecologische woning een hogere waarde op de vastgoedmarkt behouden.  

Welke energie-efficiënte technieken passen bij jouw woondroom? De Energiewijzer wijst je de weg!
Naar de Energiewijzer

Wij zijn zeer tevreden over de isolatiewaarde van onze woning. Je voelt dat je in een houtskeletbouw woont, dat is aangenaam. Het voelt anders dan steenbouw, veel warmer en gezelliger.

Ecohuis bouwt jouw thuis

Wil je (ver)bouwen met houtskelet, dan zit je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een passie voor duurzame, gezonde en efficiënte woningen. Dankzij onze jarenlange ervaring en innovatieve constructies bouwen wij het huis van je dromen.

Van slimme makelij - Asset

Van slimme makelij

Waarom Ecohuis zo hard gelooft in houtskeletbouw? Omdat het een gezonde, energiezuinige en snelle bouwmethode is. Het geheim van houtskeletbouw van Ecohuis: een optimaal geïsoleerde bouwschil met aandacht voor de beperking van warmteverlies in combinatie met een uitstekende ventilatie voor een gezond leefklimaat.

Meer over onze constructie
Alles in eigen beheer - Asset

Alles in eigen beheer

Bij ons bouw je met een gerust hart. Van idee tot oplevering houden wij mee de touwtjes in handen. Reken op ons advies als aannemer, maar ook op ons vakmanschap tijdens het productieproces. Dankzij ons eigen atelier, houden we een goed overzicht over de planning en de kwaliteit van jouw bouwproces. 

Ontdek ons atelier

Houtskeletbouw, dat gaat vooruit!

Maak jouw bouwplannen concreet

Wij geven jouw ideeën graag meer vorm. Heb je nog vragen hoe wij jouw droomwoning realiseren? Onze adviseurs staan voor je klaar. Kom langs voor een gesprek of spreek ons tijdens een kort videogesprek.