Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Bouwtraject

Plan van aanpak

Kies je voor ons? Dan ga je in zee met een berekende bouwpartner. Voorbereiding is het halve werk en dat nemen we erg letterlijk. Van bouwgrond tot ontwerp en budget. We laten niets aan het toeval over.

Header image alt

Een stevig fundament is het halve huis

Alles onder de loep

Er zitten veel fases tussen de allereerste ideeën en de vreugdevolle stap over de drempel van je nieuwe huis. Om alles in goede banen te leiden is veel aandacht en nauwgezet management vereist. Zowel de budgetbepaling, het ontwerp, de vergunningsaanvraag als het vinden van de perfecte locatie vergt kennis van zaken. Daarom staat ons team in voor volledige ontzorging, planning en de noodzakelijke, administratieve afhandeling. Stap voor stap loodsen we je door de voorbereiding en het bouwproces.

Dacht je al na over belangrijke bouwaspecten zoals:

  • Wat is de juiste bouwgrond voor mijn droomhuis? 

  • Wat zijn mijn toekomstplannen vandaag en morgen? 

  • Welke bouwvoorschriften zijn van toepassing? 

  • Waar vind ik een bekwame architect voor mijn specifieke woondroom?

Hoe wil ik energie- en kostenefficiënt bouwen?

De pijlers van een succesvol plan

Bouwtraject
Bouwtraject
Bouwtraject

Het kiezen van de juiste bouwgrond is de eerste stap naar jouw droomhuis. Niet alleen de locatie, grootte en oriëntatie van je perceel bepalen of de bouwgrond geschikt is voor jouw woning. Ook de toegankelijkheid, de bodemgesteldheid en de lokale bouwschriften spelen een cruciale rol. Daarom is de keuze van de juiste bouwgrond niet onbelangrijk vooraleer je start met het ontwerp.

Wat is jouw totaalbudget voor het ontwerp, de ruwbouw en de afwerking van je nieuwbouw woning? Een nauwkeurige budgetbepaling schept niet alleen realistische verwachtingen, maar helpt je ook bij het maken van geïnformeerde beslissingen. Daarom zorgen wij voor een gedetailleerd lastenboek waarin we alle kosten nauwkeurig oplijsten.

Je huis zetten met de juiste bouwpartner rendeert op lange termijn. Alles begint bij een ontwerp dat aansluit bij jouw verwachtingen en de technische haalbaarheid. Als je in zee gaat met gepassioneerde schrijnwerkers, ontwerpers, architecten en adviseurs heb je niet alleen meer kans op een succesvol eindresultaat maar gun je jezelf ook gemoedsrust. Investeer dus in bekwame vakmensen die esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit bekijken als één geheel.

2-in-1 bouwpartner

Bij Ecohuis combineren we de rol van bouwadviseur en bouwfirma. En daar heb jij alleen maar baat bij. Deze aanpak zorgt voor een naadloze overgang tussen planning en uitvoering en draagt bij aan een efficiënt en goed gecoördineerd bouwproces. Daarnaast stellen we oplossingen voor die perfect aansluiten bij jouw wensen en de technische haalbaarheid van jouw project. Dankzij onze expertise op zowel het gebied van advies, ontwerp en bouwkunde garanderen we een consistente kwaliteit. Bovendien bespaar je op onnodige uitgaven en voorkom je vertragingen en complicaties.

Wij brengen jouw woondroom tot leven

Bouwproject in de startblokken

Is je ontwerp en budget afgeklopt? Zijn alle vergunningen goedgekeurd? Dan is het tijd om woorden om te zetten in daden. Je droomhuis bouwen is een belangrijke mijlpaal, wij maken deze ervaring stressvrij en onvergetelijk. 

Snelbouw met oog voor detail, timing en budget

Een Ecohuis leveren we op in verschillende fases. In 20 weken realiseren we een nieuwbouw woning vanaf fundering tot binnenafwerking. Om die timing te garanderen, werken we met waterdichte interne procedures. Eén contactpersoon houdt je permanent op de hoogte van de werken, zo weet je op elk moment hoe het staat met de bouw van jouw droomwoning. Na de oplevering staan we nog steeds voor je klaar, zodat niets in de weg staat voor een vlotte verhuis.

Meer over ons bouwproces

Klaar om te dromen?

Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je bouwplannen vorm te geven. Kies je voor een kennismakingsgesprek in ons kantoor om je droomwoning uitgebreid te bespreken, of geef je de voorkeur aan een kort videogesprek voor enkele snelle vragen? Hoe dan ook, wij zijn er voor jou.