Constructie

Slim bouwen, rendabel wonen

Dankzij onze jarenlange ervaring in houtskeletbouw weten we precies hoe we een modulair gebouwde woning efficiënt en energiezuinig bouwen. Met een Bhos overklas je alle BEN-normen en daar pluk jij de vruchten van.

Header image alt

De module ontrafeld

Ieder onderdeel van een Bhos ondergaat een grondige kwaliteitscontrole. We werken namelijk enkel met bouwmaterialen waarmee we de meest kwalitatieve modulair gebouwde woningen kunnen realiseren. Met onze specifieke isolatietechnieken, wandopbouw en hoogtechnologisch standaardpakket maken we het verschil.

Fundering Thumb
Fundering
Veilig & voordelig

De betonsleuven van de funderingen van onze Bhos garanderen veiligheid op diverse terreinen. Daarnaast biedt de verluchte kruipruimte met een vrije hoogte van 80 cm een optimale ventilatie en gemakkelijke toegang van buitenaf voor onderhoud. Met een regenwaterput van 7500 liter en een aparte infiltratievoorziening, wordt regenwater efficiënt hergebruikt, en dat merk je aan je waterrekening.

Houtskelet Thumb
Houtskelet
Aangenaam & gezond leven

Voor de structuur kiezen we bewust voor LVL-hout (Laminated Veneer Lumber). Dit gelijmde en geperste hout heeft enkele belangrijke troeven: het is recht, maatvast en ongelooflijk stevig. Doordat het sterker is, hebben we minder hout nodig voor de constructie. Dankzij de houtsparende productie van LVL besparen we op materiaalkosten en verminderen we de afvalproductie. Doordat we kwaliteitshout combineren met de nieuwste bouwtechnieken creëren we in je woning een aangenaam binnenklimaat, optimale akoestiek en een gezond leefmilieu.

Wandopbouw Thumb
Wandopbouw
Uniek in zijn soort

Dankzij onze unieke wandopbouw staan onze modulair gebouwde woningen synoniem voor kwaliteit en comfort. De wand bestaat uit een stoot-, water- en brandwerende gipsvezelplaat, en een luchtdicht dampscherm. Het hart van de constructie, het LVL houtskelet, wordt opgevuld met 150 mm cellulose. Dit zorgt voor een trage warmtegeleiding en optimale isolatie. We werken de wand af met duurzame houtwolplaat en een esthetische gevelafwerking. Het resultaat? Een uitstekend woonklimaat door de perfect opbouw van je droomwoning.

Vloeropbouw Thumb
Vloeropbouw
Vloerverwarming als kers op de taart

Onze vloerconstructie is samengesteld uit meerdere lagen. Aan de basis ligt een cementvezelplaat onder een geïsoleerde houten roostering. Daarop bevestigen we een OSB-plaat die we afdekken met gipsvezel vloerpanelen. In deze laag integreren we de vloerverwarming die we in de modulaire woningmarkt mee aanbieden in ons standaardpakket. Daarnaast voorzien we ook 20 cm isolatie in de vloer. We werken de constructie af met een uiterst onderhoudsvriendelijke en kwalitatieve vloerafwerking in de door jou gekozen stijl.

De opties van modulaire woningbouw ontdekken?

Naadloos afgewerkt

Dankzij de vloeiende overgang tussen de verschillende modules, heeft de woning een uniforme en harmonieuze uitstraling. Binnenin zijn alle wanden, vloeren en plafonds perfect geïntegreerd. 

Verwarmde vloeren

Ecohuis is één van de enige bouwfirma’s die in ieder modulair huis vloerverwarming voorziet. Deze wordt netjes in de vloerelementen verwerkt en aangestuurd met een lucht-water warmtepomp.

Technische box

Onze eigen technieken box is een handige aluminium kast waarin alle technieken van ventilatie tot regenwater recuperatie centraal weggeborgen zitten.

Ruimtelijk gevoel

Dankzij onze geoptimaliseerde grondplannen bouwen wij huizen die optimaal gebruikmaken van lichtinval en de beschikbare oppervlakte.

Ecohuis, daar kan je op bouwen

Wij hebben een passie voor duurzame, gezonde en efficiënte woningen. Dankzij onze jarenlange ervaring en innovatieve constructies bouwen wij het huis van je dromen.

Innovatie & automatisering - Asset

Innovatie & automatisering

Een slimme woning die jou helpt bij het monitoren van je energieverbruik. Dankzij je eigen Loxone Smart Home systeem automatiseer je alle technieken in de woning. Je thermostaat, ventilatiesysteem of lichten bedien je eenvoudig op afstand via de app of via gecentraliseerde schakelaars. Hierdoor bespaar je energie en win je op het vlak van efficiëntie. Bovendien is ons standaardpakket steeds uitbreidbaar en aanpasbaar naar jouw wensen.

Meer over jouw woning
Productie in eigen atelier - Asset

Productie in eigen atelier

Ons atelier is volledig toegespitst op een efficiënt bouwproces. Elke productiehal heeft een unieke functie zodat we zowel de ruwbouw als de afwerking van een modulair gebouwde woning in-house kunnen afronden. Daarnaast beschikken we over een toegewijd team van ontwerpers en schrijnwerkers die zich ontfermen over jouw Bhos. Dankzij ons atelier houden we de controle over het hele proces en zorgen we voor een snelle en transparante oplevering.

Meer over ons bouwproces

Al gedacht aan energie-efficiëntie? Ontdek de opties.

Klaar om modulair te bouwen?

Onze bouwadviseurs helpen je graag bij de realisatie van jouw modulaire woning. Kies uit de verschillende standaard oplossingen van Bhos en wij maken je droom waar. Ga meteen rond de tafel zitten en maak je idee concreet of vraag vrijblijvend advies in een kort videogesprek.