Geluidsisolatie: dit is de norm

De Belgische NBN S01-400-1-norm bepaalt aan welke vereisten op het vlak van geluidsisolatie een nieuwbouwwoning moet voldoen. Die normen zijn best streng en omvatten talrijke criteria. Zo is er aandacht voor de geluidsnormen van de gebruikte gevelisolatie, staat erin beschreven hoe de akoestische prestaties bij lucht- en contactgeluidisolatie zijn. Moderne houtskeletwoningen voldoen sowieso aan al deze geluidsnormen en zijn met andere woorden een baken van rust voor al wie er in woont.

Geluidsisolatie via lucht- en geluiddicht systeem

Bedrijven die kiezen voor een luchtdichte wandopbouw bieden sowieso een houtskeletbouwwoning aan met een lager energieverbruik. Minder bekend is dat die wand ook geluiddicht is opgebouwd. Dankzij de dikke isolatielaag en de juiste bouwtechnieken scoort een houtskeletwoning ook prima wanneer het gaat over geluidsisolatie. Zo wordt er uitgebreid aandacht besteed aan een goede geluiddemping van vloeren en wanden. En dat ook tussen de verschillende bouwlagen van de woning. Het concrete gevolg daarvan: loopt er op de eerste verdieping iemand met zware schoenen? Dan zal al wie op het gelijkvloers aanwezig is daarvan niets horen.

Geluidsisolatie: prima score

Het mag dus wel duidelijk zijn dat een houtskeletwoning minstens even goed scoort op het vlak van geluidsisolatie. En dat niet alleen voor wat betreft de geluiden tussen de verschillende verdiepingen van de houtskeletwoning. Ook buitengeluid zal de woning niet binnen geraken dankzij de prima opbouw van de wanden. De buitengewoon sterke isolatielaag vervult daarin een dubbele rol. Ze zorgt niet alleen voor een buitengewoon goede energieprestatie van de woning met een lager energieverbruik als positief resultaat. Tegelijk verhindert de isolatielaag dat storende geluiden van buitenaf binnen hoorbaar zijn.

Houtskeletbouw met prima geluidsisolatie

Ben je op zoek naar een professionele houtskeletbouwspecialist die jou een droomwoning bezorgt die aan je vereisten voldoet? Maak dan zeker kennis met Ecohuis. Al vele decennia zijn we gespecialiseerd in de constructie van houtskeletwoningen met onze eigen unieke wandopbouw die prima geluidsisolatie en hoge energieprestaties garandeert.