Huisje gezocht? Laat je rijden!

Een van de makkelijkste manieren om inspiratie op te doen? De fiets of de wagen nemen en eropuit trekken. Hou je ogen en oren open en laat je verbazen door de woningen die je ziet. Neem zeker ook foto’s van de woningen en gebouwen die je in het oog springen. Al die beelden zullen uiterst behulpzaam zijn bij de samenstelling van je persoonlijke moodboard. Hoe meer concrete voorbeelden jij aanbrengt, hoe beter je erin slaagt om jouw wensen te vertalen naar de uitvoerder van je bouw- of renovatieproject.

Schetsen maar

Toegegeven, niet iedereen is een begenadigd tekenaar. Toch kan het zeer nuttig zijn om je ideeën op papier te zetten. Een eigen schets zorgt ervoor dat je zelf een nog beter beeld krijgt van wat je precies wil. Alle kronkels en gedachtegangen komen zo vanuit je hoofd op papier terecht waar ze ook voor jou meteen een stuk tastbaarder worden. Beeld je dus maar in hoe nuttig je schets is voor de professionele partner die verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van jouw ideeën.

Pin je vast op Pinterest

Ken je Pinterest al? Dit socialemediakanaal is een gigantisch moodboard waar je ongelooflijk veel inspiratie opdoet. Dit kanaal is in de eerste plaats gericht op inspiratie en is dus de place to be voor iedereen die op zoek is naar kleuren, vormen en bouwstijlen. Maak volop gebruik van de mogelijkheden die Pinterest je biedt. De focus ligt op aantrekkelijk beeldmateriaal en daarvan pluk jij ongetwijfeld de vruchten.

Geef het goede voorbeeld

Je ideeën tot leven brengen, kan zeker ook door de nodige concrete voorbeelden te verzamelen van wat je precies mooi vindt aan een bepaald woningtype. Die illustraties vormen het sluitstuk van je persoonlijke inspiratiebord. Bundel alle elementen die je gevonden hebt tijdens je inspiratiezoektocht tot een compleet moodboard. Zo zien architect, ontwerper en bouwfirma meteen welke richting jij uit wil en bespaar jij jezelf en deze partners een uiterst tijdsintensief voortraject. En is iedereen meteen in de beste mood om er een geslaagd nieuwbouw- of renovatietraject van te maken!