Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Wat is prefab houtskeletbouw?

Prefab houtskeletbouw is het bouwprincipe waarbij een gespecialiseerde bouwspecialist een woning bouwt aan de hand van geprefabriceerde wanden en bouwelementen. Die wanden vormen een energiezuinige schil die van het huis een duurzame en toekomstgerichte woning maken.

Prefab houtskeletbouw: time is money

In vergelijking met traditionele woningbouw win je met prefab houtskeletbouw heel wat tijd. Dankzij de prefabwanden die in een productiehal worden geproduceerd en daarna geleverd op de werf, verloopt het bouwproces veel sneller. Prefab houtskeletbouw is verder ook een droge bouwmethode. Aangezien je geen rekening hoeft te houden met droogtijden van pleisterwerk win je ook op die manier heel wat tijd in het constructieproces.

Prefab houtskeletbouw voor duurzaam wonen

Dankzij de hoge isolerende waarde van de prefab houtskeletwanden scoort een woning in prefab houtskeletbouw zeer hoog op het vlak van energiezuinigheid. En dat is een tweede belangrijke troef die prefab houtskeletbouw biedt. Je bouwt niet alleen sneller, maar woont bovendien in een uiterst duurzame woning die op elk moment van het jaar een aangepast binnenklimaat geeft. In de zomer houden de geïsoleerde wanden de warmte langer buiten en op koude winterdagen blijft de kou dan weer langer buiten. Zo geniet je winter en zomer van een aangenaam binnenklimaat.

Prefab houtskeletbouw: meerdere bouwstijlen mogelijk

Met prefab houtskeletbouw kun je vele kanten uit. Is een klassieke woning jouw droomstekje? Of ben je eerder te vinden voor een landelijke of een moderne woonst? Dankzij prefab houtskeletbouw wordt jouw woondroom waar, ongeacht de stijl die je verkiest.

Bij Ecohuis zijn we al vele decennia dé specialist in de bouw van hoogwaardige en duurzame woningen in prefab houtskeletbouw. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw droomwoning? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie!