Kwaliteit

Van de bovenste plank

Kies je voor Ecohuis? Dan investeer je in een huis dat piekfijn in elkaar steekt. Door in te zetten op kwaliteit en afwerking, maken wij het verschil op lange termijn. Onze structurele aanpak, passie voor houtskelet en bouwervaring dragen bij aan het hoge niveau van iedere oplevering.

Header image alt

Bouwen boven de standaard

De kwaliteitsnormen waaraan een huis moet voldoen, zijn afhankelijk van de lokale wetgeving en bouwvoorschriften. Toch zijn er heel wat standaarden op het vlak van veiligheid, energiezuinigheid en duurzaamheid waaraan iedere woning moet voldoen. Bovendien worden de normen alleen maar strenger. Daarom bouwen wij jouw woning met oog op de toekomst en houden we vandaag al rekening met circulaire bouwpraktijken, geavanceerde smart home integraties en klimaatbestendige oplossingen.

Controles en keuringen

Zowel tijdens voorbereiding, de bouwfase als na de oplevering passeren er heel wat inspectierondes. Ecohuis volgt iedere controle nauwgezet op en stelt zelf ingenieurs aan voor de uitvoering van iedere verplichte keuring. Zo ondergaat jouw huis onder andere een bouwinspectie die betrekking heeft op de stabiliteit, elektriciteit en loodgieterij. We zorgen voor een energieprestatiecertificaat (EPC) en een HVAC (Heating, Ventilation, and Air Conditioning) inspectie. Bij de oplevering kijken we je woning ook na op scheuren, ongewone naden of kieren.

Onze taak als aannemer

Als gecertificeerd aannemer staan we in voor de kwaliteitscontrole en de naleving van de bouwvoorschriften en -normen. Maar onze plicht reikt veel verder dan enkel deze kerntaken. We trekken onze verantwoordelijkheden door in onze transparante communicatie gedurende het ganse project. Daarnaast volgen we het budget nauwgezet op en coördineren we dagelijks alle betrokken arbeiders en leveranciers. Bovendien leven we de milieubeschermingsregels na en garanderen we een veilig en efficiënt bouwproces.

Meer over budgetbewaking

Ontdek welke technieken ideaal zijn voor jouw woning

Technieken en innovatie

De kwaliteit van een woning wordt vandaag ook bepaald door de integratie van moderne techieken. Deze zijn vaak gericht op het vergroten van comfort, energie-efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. Zo voorzien wij iedere woning op maat van een Loxone Smart Home Systeem. Dankzij deze slimme technologie beheer je huishoudelijke apparaten en systemen zoals verlichting, verwarming en airco via een centraal besturingsnetwerk. Daarnaast bieden we ook innovatief energiebeheer aan via slimme thermostaten en monitoringsystemen die feedback geven over je energieverbruik.

Klaar om te dromen?

Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je bouwplannen vorm te geven. Wil je jouw project uitgebreid bespreken of verkies je een kort gesprek online? Hoe dan ook, we zijn er voor jou.