Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Uitbreiden in alle richtingen

Je huis vergroten of renoveren verhoogt jouw woonkwaliteit. Na verloop van tijd veranderen de behoeften van jou en je gezin en je huis wordt ouder. Door te kiezen voor een grootschalige verbouwing, verbeter je niet alleen de staat van je woning maar investeer je ook in een comfortabele thuis.

Header image alt

Wij timmeren aan jouw thuis

Geen enkel renovatie- of uitbreidingsproject is hetzelfde. Ieder leven is anders, de behoeften zijn verschillend en elke bestaande woning heeft een eigen verhaal. Daarom luisteren wij eerst heel goed naar jouw noden, huidige situatie, financiële mogelijkheden en wensen. Op die manier bieden wij een oplossing die volledig bij je past.

Een huis dat mee evolueert

Met de komst van een nieuw gezinslid is een extra verdieping en een grotere leefruimte geen overbodige luxe. Je kan ook nadenken om je huis te transformeren naar een kangoeroewoning of misschien wil je een extra ruimte voor co-housing. Een renovatie is bovendien de ideale gelegenheid om je huis meteen energie-efficiënter te maken. 


Heb je een vrij beroep en wil je je patiënten ontvangen in eigen huis? Of denk je aan een optopping voor een extra studio of appartement om later te verhuren? Dankzij de flexibiliteit van houtskelet en onze interne vakkennis halen wij het potentieel uit jouw woning.

Opwaarderen van oude charme

Geklasseerde woningen of bungalows uit de seventies doorstonden de tand des tijds, maar verbergen soms structurele problemen zoals asbest, verzakkingen of dakschade. Een woonuitbreiding of grondige renovatie is in dergelijke gevallen vaak duurzamer en kostenefficiënter in vergelijking met afzonderlijke restauraties. Ten slotte verbeter je de waarde en functionaliteit van je huis zonder de charme ervan te verliezen.

In enkele klikken verbouwadvies op maat? Doe de test!

Van potentieel naar perfectie

Optopping Thumb
Een extra etage

In de hoogte uitbreiden is vaak de meest rendabele manier om extra leefruimte te creëren. We verwijderen het bestaande dak, versterken de structuur van de woning en bouwen een verdieping met een nieuw dak erbovenop. Het is dus een efficiënte oplossing om structurele dakschade aan te pakken én tegelijkertijd je huis op te waarderen. Zonder de oorspronkelijke footprint te wijzigen, verdubbel je met een optopping je woon-of werkruimte. Vooral in stedelijke omgevingen, waar de beschikbare grond beperkt is, zijn optoppingen de meest ideale toepassing bij uitstek.

Meer over optopping
Box-in-box Thumb
Moderne woning in een oud jasje

Oude hoeves, geklasseerde gevels en stijlvolle appartementen stralen vaak historische, authentieke charme uit. Maar soms hebben deze prachtige panden een interne transformatie nodig om ze aan te passen aan onze huidige levensstijl en comfortnormen. Met een box-in-box strippen we de volledige woning. We graven de bestaande structuur volledig uit, plaatsen een nieuwe betonplaat als basis en installeren een nieuwe houtskelet binnenstructuur. Hierdoor behoud je de esthetiek langs de buitenkant en optimaliseer je de stabiliteit, energie-efficiëntie en de leefkwaliteit binnenin.

Meer over box-in-box
Aanbouw Thumb
Zij- of achtergevel verruimen

Een grotere woonkamer, eetkamer, thuiskantoor, een speelkamer of uitgebreide keuken? Een perfecte aanbouw ziet eruit alsof ze er altijd al was. Ze integreert naadloos in de bestaande structuur van je huis en sluit aan bij de stijl van je woning. Bij Ecohuis heb je de vrijheid om materialen, kleuren en afwerkingen te kiezen zodat je nieuwe ruimtes harmonieus passen bij de rest van je huis. Daarnaast integreren we moderne isolatie- en energiezuinige bouwtechnieken waardoor de aanbouw zelfs een kostenbesparende keuze wordt.

Meer over aanbouw
Bijgebouw op maat Thumb
Compacte leefruimte, veel ademruimte

Combineer comfort en privacy in een bijgebouw dat helemaal aangepast is aan jouw levensstijl en voorkeuren. Of je nu gasten ontvangt, familieleden onderbrengt of simpelweg geniet van extra ruimte voor jezelf, onze bijgebouwen op maat zorgen voor een aangename en functionele leefomgeving. Wij tekenen het ontwerp volledig uit op basis van jouw behoeften, de indeling en de afwerking kies je volledig naar eigen smaak. Hierdoor wordt jouw bijgebouw al snel een onmisbare extensie van jouw huis

Meer over bijgebouw op maat

Energie-efficiënt verbouwen: ontdek jouw opties

Slim renoveren met de juiste bouwpartner

Weten wat kan en wat niet

Bij het plannen van een woonuitbreiding of renovatieproject houden wij enkele belangrijke vereisten in de gaten. Op die manier staan we garant voor een succesvolle en probleemloze oplevering. We zorgen bijvoorbeeld dat jouw werkzaamheden voldoen aan de benodigde vergunningen, bouwvoorschriften en regelgeving. Daarnaast is het opstellen van een realistisch budget van groot belang. We willen niet dat je voor verrassingen komt te staan. Tot slot is de staat van de bestaande structuur en de bereikbaarheid van de bouwplaats cruciaal voor de uitvoering van het project.

Meer over ons bouwproces
Ecohuis, dat is 2-in-1

Terwijl een onafhankelijk architect zich doorgaans enkel richt op het conceptuele ontwerp, gaan wij verder en denken we aan het totaalplaatje. Zowel qua esthetiek als uitvoerbaarheid zit je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben immers jarenlang ervaring met houtskeletbouw in al haar facetten. Bovendien begrijpen we dat helderheid over het budget essentieel is, en daarom zorgen we voor overzichtelijke financiële planning en transparante communicatie. We streven ernaar om jouw visie steeds te realiseren binnen de afgesproken tijd, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid.

De begeleiding tijdens het bouwproces was uitstekend. Ook de planning werd zeer strikt opgevolgd. Wekelijks kwamen alle betrokken partijen samen waardoor we altijd van alles op de hoogte waren.

Wil je jouw woning transformeren? 

Wij geven jouw ideeën graag meer vorm. Heb je nog vragen hoe wij jouw droomwoning realiseren? Onze adviseurs staan voor je klaar. Kom langs voor een gesprek of spreek ons tijdens een kort videogesprek.