Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Bijgebouw op maat

Een persoonlijke oase van comfort

In het moderne leven waar ruimte vaak een luxe is, biedt een bijgebouw op maat een unieke oplossing voor privacy en rust.

Header image alt

Meer ruimte om te genieten

Of je nu een gezellige plek nodig hebt om gasten te ontvangen, een comfortabele woonruimte wilt bieden aan familieleden, of simpelweg verlangt naar een persoonlijke ruimte waar je ongestoord kunt ontspannen, onze bijgebouwen op maat zijn de oplossing.

Het ontwerp van het bijgebouw is een proces waar jouw visie centraal staat. Wij luisteren naar jouw ideeën en vertalen deze in een functioneel en esthetisch ontwerp. De indeling wordt zorgvuldig gepland om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, terwijl de afwerkingen gekozen kunnen worden om jouw persoonlijke stijl te weerspiegelen. Of je nu houdt van een moderne uitstraling of een meer traditionele sfeer, jouw bijgebouw wordt een weerspiegeling van jouw smaak.

In combinatie met een uitbreiding kunnen we u hier eveneens van A tot Z ontzorgen.

Ja, door de uitzonderlijke kenmerken zoals het lichte gewicht, korte doorlooptijd en droog bouwproces is dit in het merendeel van de gevallen zelfs het meest aangewezen.

Afhankelijk van het type werkzaamheden en uw inkomen heeft u recht op premies. Onze ervaren bouwadviseurs maken u hier graag wegwijs in bij een eerste verkennend gesprek.

Tijdens het voortraject proberen we een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen van de doorlooptijd. De totale verbouwingstijd kan lopen van ongeveer 6 weken voor een eenvoudige uitbreiding wind- en waterdicht tot ongeveer 6 maanden voor een uitbreiding inclusief totaalrenovatie.

In bepaalde omstandigheden is dit mogelijk, dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het type verbouwing en de gezinssituatie.

Dit mag maar is zeker geen must, bij voorkeur begeleiden wij u van ontwerp tot realisatie.

De woonuitbreidingen die Ecohuis realiseert zijn steeds vergunningsplichtig. Onder bepaalde voorwaarden is een uitbreiding vrijgesteld van een omgevingsvergunning. Dit betreft enkel zeer kleinschalige verbouwingen die enkel via ons zusterbedrijf Tronco aangeboden worden. Meer informatie kan je vinden bij www.tronco.be.

Uiteraard, wij proberen steeds op maat van jullie specifieke wensen en budget mee na te denken naar de meest optimale samenwerking.

U kunt uw woning renoveren tegen het btw-tarief van 6% als u aan volgende voorwaarden voldoet: a) Uw woning is ouder dan 10 jaar. b) Uw woning dient uitsluitend als privéwoning of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen. c) De werken (omvorming, renovatie, rehabilitatie, verbetering, herstelling, onderhoud) worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd. De levering en de plaatsing van de materialen moeten wel door dezelfde aannemer gebeuren. Onze bouwadviseurs bekijken elk project en geven u advies op maat. Meer informatie kan je hier vinden: https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/btw-tarief-van-6-bij-renovatie-en-sloop-en-heropbouw-van-woningen

Aangezien we een houtskeletbouwer zijn starten wij steeds vanuit een uitbreiding van de bestaande woning. Enkel de bestaande toestand aanpakken doen we jammer genoeg niet.

Andere toepassingen voor jouw verbouwing

 Thumb
Box-in-Box

Modern renoveren en tegelijkertijd de charme van je oude hoeve of geklasseerd gebouw bewaren? Met Box-in-box trek je een haast nieuwe woonst op binnen de oorspronkelijke gebouwstructuur.

Lees meer
 Thumb
Aanbouw

Creëer extra woon- en leefruimte aan de achter- of zijkant van je bestaande woning. Combineer deze uitbreiding met een extra verdieping en je woonoppervlak krijgt meteen een fikse upgrade.

Lees meer
 Thumb
Optopping

Bouwen in de lucht is de meest rendabele optie voor een woonuitbreiding. Je hoeft immers geen nieuwe fundering te storten en je benut de grond efficiënt zonder extra voetafdruk.

Lees meer

Klaar om te renoveren?

Wij geven jouw ideeën graag meer vorm. Heb je nog vragen hoe wij jouw droomwoning realiseren? Onze adviseurs staan voor je klaar. Kom langs voor een gesprek of spreek ons tijdens een kort videogesprek.