Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

De Mijn Verbouwpremie

Wie een woonuitbreiding doet en bijvoorbeeld een optopping laat realiseren, gaat daarvoor aan het werk in een bestaand gebouw. Om dergelijke renovatieprojecten aan bestaande woningen en appartementsgebouwen te stimuleren, riep de Vlaamse Overheid de Mijn Verbouwpremie in het leven. Als verbouwer van een bestaand gebouw kun je die premie aanvragen wanneer je:

  • energie-efficiëntiemaatregelen neemt: allerhande isolatiewerken of installatie van zonneboiler, warmtepomp

  • investeert in de woonkwaliteit door elektriciteit, sanitair en binneninrichting te vernieuwen

Deze verbouwing is makkelijk aan te vragen en zorgt ervoor dat je een deeltje van je investering eenvoudig terugverdient.

De Mijn Verbouwlening

Een woonuitbreiding realiseren, vraagt een belangrijke investering. Om zoveel mogelijk mensen toe te laten te investeren in een duurzame woning biedt de Vlaamse Overheid de Mijn Verbouwlening aan. Behoor je tot een van de 5 doelgroepen die recht hebben op deze lening en bezit je een woning van minimaal 15 jaar oud?

Dan kun je via de overheid een lening afsluiten voor een bedrag van maximaal 60.000 euro. Let wel, deze lening is alleen mogelijk wanneer je energie-efficiëntie-investeringen uitvoert en werkt aan een betere woningkwaliteit door het aanpakken van je sanitaire en elektrische installatie of de binneninrichting vernieuwt zoals bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe binnendeuren.

Subsidies via netbeheerder Fluvius

Behalve de Vlaamse Overheid speelt ook netbeheerder Fluvius een belangrijke rol in het aanbieden van subsidies voor wie tijdens zijn woonuitbreiding de nodige aandacht heeft voor energiebesparende maatregelen. Zo heb je onder bepaalde voorwaarden recht op een premie voor de installatie van zonnepanelen. Specifiek voor wie een bestaande woning verbouwt, is er ook de EPC-labelpremie. Die vergelijkt de EPC-score van je woning voor en na de verbouwing en kent op basis daarvan een premiebedrag toe.

Deze premies en leningstelsels zijn van toepassing bij de opmaak van deze inspiratietip in september 2023. Uiteraard vind je op de websites van de Vlaamse Overheid en Fluvius de meest recente informatie terug.