Het stevige fundament van houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw heeft de woning een houten skelet. Rond die houten basisstructuur wordt de woning opgebouwd met verschillende componenten. Zo is er aandacht voor isolatie, ventilatie en geluiddemping. De buitenste laag van een woning die gebouwd is met houtskeletbouw bestaat bijna altijd uit baksteen. Zo is er op het eerste gezicht geen verschil met een traditionele woning.

Energiezuinige houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt interessante troeven om een uiterst energiezuinige woning op te trekken. Tussen de houten kepers is er meer dan voldoende ruimte voor een dikke isolatielaag. Op voorwaarde dat er voldoende aandacht gaat naar het luchtdicht maken van de constructie, is het perfect mogelijk om een S-peil van 30 te bereiken.

Houtskeletbouw is gezond

Dankzij de grote aandacht voor de luchtdichtheid van het gebouw en voor uitstekende isolatie in combinatie met prima ventilatie heeft een houtskeletwoning een groot vochtregulerend vermogen en ontstaan er geen koudebruggen. Het resultaat: een evenwichtig en gezond binnenklimaat dat uiterst voordelig is voor allergie- en astmalijders en bij uitbreiding voor iedereen.

Ga voor houtskeletbouw!

Bij Ecohuis zijn we al vele decennia gepassioneerd bezig met de realisatie van houtskeletwoningen volgens onze eigen innovatieve houtskeletbouwprincipes. De vele tevreden klanten die je voorgingen, zijn het er allemaal over eens: met houtskeletbouw van Ecohuis kies je voor een energiezuinige, duurzame en efficiënte vorm van woningbouw. Zo beantwoordden onze houtskeletwoningen al jaren vóór de wettelijke BEN-verplichting aan alle normen waaraan een BEN-woning sinds 2021 moet voldoen.

Vragen? Maak een afspraak of bezoek onze infoavonden!

Bij Ecohuis hechten we het allergrootste belang aan projectcommunicatie met onze klanten. Dit start al van bij het begin waar we je graag in persoon, of op één van onze inspiratieavonden willen ontvangen.

Zo kan je de Ecohuis-benadering zelf ervaren, als startpunt in de begeleiding naar jouw droomwoning. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Inschrijven