Lage-energiewoning met gunstige energieprestaties

Een lage-energiewoning is een woonst die – zoals de term het al zegt – een minimum aan energie verbruikt. Dit type woning heeft een E-peil lager dan 30 en een S-peil dat de waarde 28 niet overschrijdt. Bovendien moet er gebruik gemaakt worden van minimum 15 kWh/m² per jaar aan hernieuwbare energie en moet het risico op oververhitting beperkt worden.

Hoe herken je een lage-energiewoning?

In een lage-energiewoning draait alles rond energiezuinigheid. En dat begint al bij de oriëntatie van de woning. De buitenschil van de woning is uiteraard bovengemiddeld geïsoleerd met de nieuwste materialen en technieken. Tegelijk is de lage-energiewoning maximaal luchtdicht. Dankzij het ventilatiesysteem is een aangenaam en gezond binnenklimaat verzekerd. Wat verwarming betreft, beschik je in een lage-energiewoning bij voorkeur over een verwarming met warmtepomp of een andere duurzame verwarmingsoptie en beperken energiezuinige apparaten en toepassingen het stroomverbruik. Dankzij de zonnepanelen wordt elektriciteit sowieso al duurzaam opgewekt.

De troeven van een lage energiewoning

Met een lage-energiewoning draag je niet alleen je steentje bij aan een duurzamer klimaat. Je voelt de effecten ervan ook in je portemonnee. Dankzij het merkelijk lagere energieverbruik van een lage-energiewoning dalen je energie- en verbruikskosten. Bovendien geniet je onder bepaalde voorwaarden ook van een gunstig premie- en subsidiestelsel. Ook op die manier levert je investering in een lage-energiewoning je bijkomende voordelen op.

Op naar je eigen lage energiewoning!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw eigen lage-energiewoning? Dan is een houtskeletwoning van Ecohuis een meer dan waardevolle optie! Kom langs en laat je uitgebreid informeren door onze ervaren bouwadviseurs!