Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Houtskeletwoning ontleed

De kern van een houtskeletwoning is – weinig verrassend – het houten skelet. Rond die houten structuur wordt een dampopen constructie gerealiseerd. Het is die dampopen wandopbouw die ervoor zorgt dat je houtskeletwoning een bijna-energieneutrale woning wordt waarin het winter en zomer aangenaam vertoeven is. En die uiterst voordelig scoort op het vlak van energiezuinigheid.

Houtskeletwoning: spouw met isolatie

Laten we de dampopen constructie van je houtskeletwoning even van naderbij bekijken. Achter de gevelsteen zit de spouwisolatie. Daarna komt de houtskeletwand. Die wordt opgevuld met cellulose-isolatie en garandeert zo een maximale wandisolatie van je houtskeletwoning. Voor de houtstructuur wordt gebruik gemaakt van verlijmde balken. Die zijn maatvaster, sterker en rechter en verlagen het risico op vervormingen.

Houtskeletwoning: OSB en binnenafwerking

Eens de cellulose-isolatie via het dampscherm ingeblazen is tussen de houtskeletwanden van je houtskeletwoning is het tijd voor de verdere afwerking. Daarvoor maken we gebruik van een luchtdichte OSB-plaat van 15 millimeter dik. Alle naden worden feilloos afgeplakt. Daarna voorziet de bouwfirma nog een leidingspouw waarin alle leidingen netjes worden weggestopt. Die wordt opgevuld met een isolatielaag van 40 millimeter.

Houtskeletwoning: final touch

Na het lezen van de uitgebreide dampopen en luchtdichte constructie die je houtskeletwoning typeert, zal het je allerminst verbazen dat een dergelijke woning bijzonder goed presteert op het vlak van energiezuinigheid. Dankzij deze opbouw bereikt je woning een uitstekend S-peil waarbij de isolatieschil van je huis optimaal is met weinig warmteverlies naar buiten toe. De finale afwerking van de wanden van de woonst gebeurt met gipsplaten van 12,5 millimeter dik. Die kun je achteraf dan ook perfect laten schilderen in de door jou gewenste kleuren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de troeven van een houtskeletwoning? Dan vertellen we je er bij Ecohuis graag alles over!