Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Luchtdichtheid beïnvloedt energiescore

Hoe meer luchtdicht de bouwschil van je woning is, hoe beter je huis scoort op het vlak van energieprestaties. En dat is niet meer dan logisch. Want dankzij de maximale luchtdichtheid van een houtskeletwoning ontsnapt er geen warmte naar buiten en komt het binnenklimaat van je huis niet onder druk te staan. Bovendien behaalt je woning zo een mooie energiescore. Daarvan profiteer je meerdere keren. Eerst en vooral geniet je van een optimaal binnenklimaat dat ’s winters aangenaam warm en op hete zomerdagen verfrissend koel is. In tweede instantie merk je aan je energiefactuur hoe de luchtdichtheid van je woning zorgt voor een lager verbruik.

Luchtdichtheid en houtskeletbouw hand in hand

Bij houtskeletbouw is het makkelijker om een maximale luchtdichtheid te bekomen dan bij een traditionele stenenbouw. Dat heeft alles te maken met een prima voorbereiding bij de constructie van het houtskelet en de unieke wandopbouw die een maximale luchtdichtheid meer dan bevordert. Zonder die luchtdichte bouwschil dreigen vele inspanningen op het vlak van isolatie een maat voor niets te worden. Het belang van luchtdicht bouwen kan dus allerminst onderschat worden.

Luchtdichtheidsgarantie van Ecohuis

Kies je ervoor om in zee te gaan met Ecohuis voor de bouw van je nieuwe houtskeletwoning? Dan ben je verzekerd van een maximale luchtdichtheid van je huis. De unieke wandopbouw die Ecohuis ontwikkelde, gecombineerd met een leidingenspouw, staat garant voor een lucht- en vochtdichte woning met een prima energiescore en een altijd aangenaam binnenklimaat.

Wil je meer weten over de manier waarop Ecohuis werkt aan de luchtdichtheid van een nieuwbouwwoning of heb je vragen over houtskeletbouw? Dan staan onze bouwadviseurs graag voor je klaar. Je krijgt de recentste en meest complete bouwinformatie uit de eerste hand en kunt altijd rekenen op de steun van deze ervaren bouwspecialisten.