Bepaal je bouwbudget

De allereerste stap in een bouwproject moet altijd het budget zijn. Niets zo erg als onbezonnen beginnen bouwen om daarna vast te stellen dat de centen op zijn en er dus noodgedwongen moet bespaard worden of de bouwwerken zelfs stilgelegd worden. Niet voor budgettaire verrassingen staan: beschouw het gerust als uitdaging nummer één op de weg naar jouw droomwoning.

Heb je al een bouwgrond? Dan weet je ook hoeveel die heeft gekost. Dat bedrag trek je af van je totale bouwbudget zodat je weet hoeveel centen er nog over zijn voor de bouw en afwerking van je woonst. Wie nog geen bouwgrond heeft, laat zich best grondig informeren door een betrouwbare aannemer. Die bekijkt de mate waarin hij je wensen en verwachtingen kan realiseren binnen je totaalbudget.

Laat je bouwconcept helder uitwerken

Vanaf het moment waarop je budget vastligt, kun je aan de slag met de uitwerking van je bouwconcept. Laat je daarbij professioneel adviseren op alle vlakken. Bouwwijze, stijl en materiaalkeuzes: allemaal aspecten van je bouwplan die je goed moet overdenken en waarover volledige duidelijkheid nodig is bij aanvang van de eigenlijke bouwwerken.

Ga in zee met een ervaren bouwspecialist

Budget en bouwconcept klaar als pompwater? Dan sta je natuurlijk te popelen om de werkzaamheden van start te zien gaan én te zien vorderen. Daarbij doe je er goed aan om te kiezen voor een ervaren bouwspecialist die een volledige follow-up van de bouwwerken verzekert.

Van professioneel advies en een helder bouwplan tot een feilloze uitvoering en coördinatie: zo ben je zelf altijd gerust en blijf je toch op de hoogte van de voortgang.

Laat alle puntjes op de i zetten

Je eigen droomwoning staat nu helemaal recht en is zo goed als afgewerkt. Toch blijven er altijd nog enkele details over die in orde moeten worden gebracht. Een ontbrekende plint, deuromlijsting of afkitting? Zorg er altijd voor dat je bouwpartner ook die kleine verplichtingen nog nakomt. Anders dreig je al te lang te blijven zitten met een huis dat net niet af is.

Ben je vastbesloten om van je nieuwbouwwoning een meer dan geslaagd project te maken? Dan doe je er goed aan om elk van deze stappen nauwkeurig op te volgen. Zo leg je een eerste bijzonder waardevolle steen op weg naar jouw droomstekje!