Houtskeletbouw is snelle bouwmethode

Heb jij je zinnen gezet op een nieuwbouwwoning? Dan wil je natuurlijk dat het vooruitgaat. Wie kiest voor traditionele bouw komt daarbij wel eens voor een onaangename verrassing te staan. Want iedere partij (metselaars, vloerders, elektriekers, …) heeft zijn tijd nodig en de werken moeten ook perfect op elkaar afgestemd worden, want anders dreigt de planning in het gedrang te komen.

Niets van dat alles met houtskeletbouw. Doordat vele bouwelementen geprefabriceerd zijn, kost de assemblage merkelijk minder tijd. Kies je voor een bouwfirma zoals Ecohuis? Dan werk je met één partij die alle werken voor zijn rekening neemt. Zo wordt je houtskeletwoning gerealiseerd in 20 à 24 weken.

Houtskeletbouw is duurzaam

Met houtskeletbouw kies jij voor een uiterst duurzame bouwoplossing. Haast alle gebruikte materialen zijn recycleer- of herbruikbaar. En dankzij de unieke wandopbouw geniet je van een optimaal binnenklimaat en een laag energieverbruik. Ook daarin schuilt natuurlijk een grote bijdrage aan een duurzamer leefmilieu.

Houtskeletbouw is een droge bouwmethode

Een houtskeletwoning komt tot stand met een droge bouwmethode. Dat betekent dat er bij houtskeletbouw geen cement, mortel en voegsel worden gebruikt en de impact van het vocht dat dergelijke bouwmaterialen verspreiden onbestaande is.

Die afwezigheid van bouwvocht zorgt dus voor een optimale isolatie waarbij er geen sprake is van vocht- of schimmelvorming. Een houtskeletwoning heeft dus zo goed als geen vocht nodig. Alleen voor de chape moet je met droogtijd rekening houden.

Houtskeletbouw? Ecohuis staat voor je klaar!

Ben je helemaal gewonnen voor de vele troeven van houtskeletbouw? Dan kunnen we bij Ecohuis heel wat voor jou betekenen! Vraag onze ervaren bouwadviseurs gerust om informatie of schrijf je in voor een van onze inspiratieavonden. Die staan volledig in het teken van infogaring voor jou. Je treft er bouwspecialisten, architecten en andere stakeholders op één plaats en krijgt zo de kans om al je vragen te stellen.

Benieuwd naar de vele troeven van houtskeletbouw? Neem dan snel contact met ons op!