Casco is water- en winddicht

Kies je voor een casco-formule? Dan krijg je geen volledig afgewerkte woning. De structuur van het huis wordt gerealiseerd samen met de buitenafwerking. Het resultaat: een water- en winddichte constructie waarvan de afwerking en inrichting nog moet volgen. Leuk weetje: casco komt uit het Spaans en betekent ‘scheepsromp’.

Voordelen van casco

Een cascowoning heeft het duidelijke voordeel dat je een groot gedeelte van het kostenplaatje voor je nieuwbouwwoning zelf in de hand hebt. Aangezien je zelf bepaalt hoe de afwerking en inrichting van je woning er zullen uitzien, beslis je ook zelf over de afwerkingsgraad. Die stem je dan naadloos af op je beschikbare budget. Uiteraard laat deze formule je ook toe om veel zelf te doen.

Casco: wat met afwerking?

Keuken, sanitair, vloer en binnendeuren: in een cascowoning regel je de verdere afwerking zelf. Welke zaken wel en niet inbegrepen verschilt van project tot project. Daarom doe je er goed aan om op voorhand duidelijke afspraken te maken over welke zaken al of niet zijn inbegrepen in de oplevering door de aannemer. Is het de bedoeling dat je zelf de trap laat plaatsen of zit dat in de casco? Dit soort vragen stel je dus altijd op voorhand, zodat je perfect weet welk afwerkingstaken nog voor jouw rekening zijn.

Bouw casco met Ecohuis

Bij Ecohuis bieden we altijd net dat tikkeltje meer service. Dankzij onze Casco à la carte-formule nemen wij het grootste gedeelte van de afwerking op ons, maar bepaal je zelf welk onderdeel je zelf op jou neemt. Zo speel jij je persoonlijke handigheid optimaal uit en bespaar je bovendien kosten.