Bouwen in de toekomst: duurzaamheid troef

Maar liefst 56 procent van de Belgen wil duurzaam bouwen en wonen. Wie denkt dat daarbij vooral de eigen portemonnee de belangrijkste rol speelt, komt ietwat bedrogen uit. Want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat financiële argumenten, zoals een lager energieverbruik, maar bij 13 procent van de ondervraagden meespeelt. De meerderheid is dus helemaal mee met het grote belang van duurzaam leven. En daarin neemt duurzaam bouwen en wonen dan ook terecht een belangrijke plaats in.

Bouwen in de toekomst: isoleren loont

Bij het horen van de term duurzaam bouwen, denkt 49 procent van de respondenten meteen aan isolatie. Bij driekwart van hen gaat de meeste aandacht naar dakisolatie. Ook het bewustzijn van de langere levensduur van duurzame materialen dringt alsmaar dieper door. Een blijvende en hardnekkige dooddoener is het prijskaartje van duurzaam bouwen in de toekomst. Daarvan denkt maar liefst 61 procent dat het merkelijk duurder is om een duurzame woning te bouwen, terwijl de praktijk uitwijst dat die veronderstellingen vaak niet terecht zijn.

Bouwen in de toekomst: houtskeletbouw

Met houtskeletbouw ga je voor een duurzame woning die beantwoordt aan de strengste isolatienormen van bouwen in de toekomst. Vandaag bestaan er tal van sleutel-op-de-deurconcepten die je volledig ontzorgen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je gaat voor een duurzame woning en hoef je bovendien niets aan te trekken van alle werfbeslommeringen. Die worden voor jou deskundig en proactief opgevolgd.

Bouwen in de toekomst? Dat doe je met Ecohuis!

Bij Ecohuis hebben we decennia ervaring in duurzaam bouwen met houtskeletbouw. Meer nog, onze technieken zijn zo vooruitstrevend dat onze bouwprojecten al jaren voor de wettelijke verplichtingen als BEN-woningen werden beschouwd.

Ben je alle opties voor bouwen in de toekomst aan het bekijken? Klop dan zeker ook aan bij Ecohuis. Onze medewerkers geven je professioneel advies bij jouw duurzame bouwproject.