Meerlagige wandopbouw

Ecohuis heeft een unieke wandopbouw ontwikkeld door jarenlang te verfijnen en na te denken over hoe het de wandopbouw van zijn houtskeletwoningen nog beter kan afstemmen op een energievriendelijk binnenklimaat. Dankzij de meerlagige structuur gecombineerd met cellulose isolatie die onder enorm hoge druk wordt ingeblazen tussen de wanden, blijft de warmte op koude winterdagen langer binnen en slaag je erin om je woning op hete zomerdagen langer koel te houden.

De meerlagige wandopbouw bestaat uit een dampopen isolatieplaat van 35 millimeter, een gelamelleerde houtskeletbouwstructuur van +/- 190 millimeter en een OSB-plaat van 15 millimeter die fungeert als dampscherm. Na afwerking van je woning zie je langs de binnenkant alleen de gipsplaten. Maar die verbergen nog een hele wereld van nuttige onderdelen die samen de wandopbouw van je woning vormen.

Wandopbouw met geïsoleerde leidingspouw

Mocht je door de wanden van je houtskeletwoning kunnen kijken, dan zou je eerst en vooral de geïsoleerde leidingspouw opmerken. Die zorgt ervoor dat alle nutsleidingen een goede verborgen plaats krijgen en dat het dampscherm rond de isolatie intact blijft. Binnen de wandopbouw wordt die leidingspouw daarna nog bijkomend geïsoleerd met 40 millimeter isolatie.

Ook dampscherm in de wandopbouw

Een volgend belangrijk onderdeel van de wandopbouw van je houtskeletwoning is het dampscherm. Het vormt een brug tussen de leidingspouw en de cellulose-isolatie. Dat dampscherm bestaat uit zorgvuldige afgetapete OSB-platen en verhindert luchtlekken die de isolerende werking naar beneden halen.

Kern van de wandopbouw: cellulose-isolatie

Om de isolerende werking van de wandopbouw te garanderen, wordt er cellulose-isolatie geblazen tussen de houtskeletwanden. Die isolatielaag wordt afgesloten met een dampopen isolatiewand die bestaat uit een houtwolvezelplaat van 35 millimeter dik. Het resultaat: een evenwichtige wandopbouw die ervoor zorgt dat koude lucht geen toegang tot de woning vindt en een luchtdichte en perfect geïsoleerde bouwschil.

Kies voor de wandopbouw van Ecohuis

Maak vandaag nog kennis met Ecohuis en ontdek de grote troeven waardoor een houtskeletwoning jouw ideale keuze wordt. Een van de belangrijkste pluspunten is de unieke wandopbouw van Ecohuis die jouw huis op warme winterdagen gezellig warm houdt en je de nodige verkoeling biedt op tropische zomerdagen.