Je huis upgraden met houtskelet

Wil je je huidige woning op een duurzame, efficiënte manier vernieuwen en het karakter van je huis behouden? Met houtskeletbouw creëer je extra ruimte zonder energieverlies. Bovendien bouw je op een flexibele manier een gezondere leefruimte die perfect aansluit bij de aard van je bestaande woning.

Header image alt
Houtskelet schept mogelijkheden 

Houtskeletbouw biedt een allesomvattende benadering om je huis te upgraden en te transformeren naar een meer comfortabele, duurzame en waardevolle leefomgeving. De ontwerpvrijheid en flexibiliteit van hout geven ons veel opties in een renovatieproject. 

Daarnaast vertalen de uitstekende isolatie-eigenschappen van deze bouwmethode zich in lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat. Een houtskeletconstructie is bovendien ideaal voor uitbreidingswerken of vernieuwingen omdat de lichte structuur minder druk uitoefent op bestaande funderingen.

Verbouwen? Pak meteen de energie-efficiëntie van jouw woning aan

Uitbreiden en verbouwen? Dat doe je in houtskelet!

Flexibiliteit

Houtskeletbouw biedt ongekende ontwerpvrijheid waardoor je jouw woonruimte perfect aanpast aan jouw behoeften en wensen. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor in de toekomst.

Gezond binnenklimaat

Houten gebouwen zijn CO2-negatief en bieden een gereguleerd klimaat met minder vocht. Bovendien is bewezen dat verblijven in houten constructies gunstig is voor je gezondheid, omdat het onder andere de hartslag verlaagt.

Lichtgewicht

Een houtstructuur is relatief licht waardoor er geen zware funderingen nodig zijn ter ondersteuning. Daarnaast bevordert dit materiaal de efficiëntie van het bouwproces en de structurele integriteit van de bestaande woning.

Energiezuinig wonen

Met 60% minder verbruik dan een conventionele woning en weinig warmteverlies blinkt houtskelet uit als meest energiezuinige bouwmethode.

Van potentieel naar perfectie

Houtskelet heeft veel troeven in haar mars. Om die tot hun recht te laten komen in jouw woning, doe je best beroep op échte vakmensen. Houtskeletbouw is een stiel waarbij finesse, ervaring en materiaalkennis het verschil maken. Daarom zeggen we soms ook 'nee' zeggen tegen een project waarin ons vakmanschap niet tot zijn recht komt.

Duurzaam bouwen, gezonder leven - Asset

Duurzaam bouwen, gezonder leven

Houtskelet heeft een positieve impact op jouw gezondheid en welzijn. Hout heeft namelijk de natuurlijke eigenschappen die ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid stabiel blijft. Het minimaliseert de schommelingen van de vochtigheidsgraad en vermindert hierdoor de kans op vocht- en schimmelproblemen. Ook de droge bouwmethode draagt hieraan bij. 

Bovendien toont onderzoek aan dat mensen die in houten huizen wonen, vaak lagere stressniveaus ervaren en een lagere hartslag hebben. Tot slot is hout een hernieuwbaar en CO2-negatief bouwmateriaal, wat betekent dat het tijdens de groei CO2 uit de atmosfeer opneemt en opslaat. Hierdoor draagt houtskeletbouw bij aan een schonere planeet, wat indirect de gezondheid van alle bewoners ten goede komt.

Specialiseren is kwaliteit garanderen - Asset

Specialiseren is kwaliteit garanderen

De specialisatie van Ecohuis ligt doorgaans niet bij aanbouwprojecten van minder dan 60 vierkante meter. Aangezien we een expert in houtbouw zijn, concentreren we ons niet op renovaties en uitbreidingen die voornamelijk uit glas bestaan en waar het gebruik van houtskeletbouw beperkt is. Weegt de complexiteit van de verbouwingswerken niet op tegen de afbraak van een woning, dan zullen we dit ook zo benoemen. Daarnaast vermijden we renovaties van bestaande houtskeletstructuren en leveren we geen afzonderlijke bouwmaterialen of losstaande diensten.

Als je de dikte van de muren van een traditionele woning vergelijkt met die in houtskelet, voor een gelijkaardige isolerende waarde of zelfs iets beter, was houtskelet duidelijk de beste keuze.

Welke verbouwoptie past het best bij jouw situatie?

Veelgestelde vragen over houtskeletbouw

No entries yet

Wil je uitbreiden of renoveren in houtskelet?

Wij geven jouw ideeën graag meer vorm. Heb je nog vragen hoe wij jouw droomwoning realiseren? Onze adviseurs staan voor je klaar. Kom langs voor een gesprek of spreek ons tijdens een kort videogesprek.