Ons atelier

Het hart van Ecohuis situeert zich in het atelier. Hier komen de ontwerpen van al onze woonoplossingen tot leven. Het productieproces van iedere woning start hier.

Header image alt

Het kloppend hart van onze productie

Alles in eigen beheer

Waarom houden wij het hele productieproces zelf in handen? Dat is voor ons vanzelfsprekend. Het atelier is volledig afgestemd op ons geoptimaliseerd bouwproces. Iedere productiehal vervult een specifieke rol en alle materialen passeren langs onze kritische kwaliteitscontrole


Bovendien werken we met een hecht team van tekenaars tot stielmannen. Zij streven allemaal het doel na om iedere woning op te bouwen volgens de efficiënte en duurzame normen van Ecohuis. Dankzij ons atelier hebben we het bouwproces volledig in handen. Hierdoor leveren we niet alleen snel en transparant op, maar zorgen we ook voor zo weinig mogelijk bouwafval.

  • hecht team van vakmensen

  • verschillende productiehallen

Meer over ons bouwproces

Alle expertise onder één dak

Ontwerp Thumb
Aan de tekentafel

Ons studieteam met ervaren tekenaars en ingenieurs werkt het ontwerp van jouw woning verder uit. Onder het motto: 'voorbereiding is het halve werk', digitaliseren onze experten het volledige constructieplan tot in het kleinste detail. Zo weten onze schrijnwerkers precies hoe jouw woning in elkaar zit. Hier stellen we alle afmetingen, materialen en specifieke vereisten vast om fouten tijdens het productieproces uit te sluiten.

Productie Thumb
Van 2D naar 3D

Ons atelier van meer dan 12000 m² bestaat uit 5 hallen met elk een specifieke invulling. Zo hebben we een ruimte voor geautomatiseerde wandproductie en een sectie waar de onderdelen van modulaire woningen vorm krijgen. We hebben ook plaats voor de afwerking van iedere module en een aparte hal die als transportzone dient. Daarnaast stockeren we ook al onze materialen onder hetzelfde dak.

Meer over onze constructie

Is jouw woning de volgende in ons atelier?

Ontdek jouw ideale woonplossing

Vaste prijs

Geen verrassingen dankzij onze strakke budgetcontrole. Vanaf het moment dat je de bouwplannen ondertekend, ken je de vaste prijs van je woning. 

Snelle bouwtijd

Onze aanpak is efficiënt en volgt een gestaag tempo. In een recordtijd bouwen we jouw woning van fundering tot binnenafwerking. Jouw woondroom gaat hierdoor snel in vervulling.

Persoonlijke opvolging

We adviseren en begeleiden je vanaf de start van jouw project. Eén expert ontfermt zich dagelijks over jouw woondroom en blijft tot de oplevering jouw contactpersoon. 

Bouwmethode van de toekomst

Wij omarmen innovatie in de bouwsector en houden ons dagelijks bezig met de ontwikkeling en de implementatie van betere bouwtechnieken, materialen en nieuwe technologieën. Op die manier zetten we houtskeletbouw nog meer op de kaart als bouwmethode van de toekomst. 

Innovatie binnen Ecohuis

Dankzij ons eigen uniek houtskeletbouwsysteem met open wandopbouw ontwikkelden we een energiezuinige, duurzame woning. Door in ons atelier jarenlang te experimenteren met damopen houtwolvezelplaat tegen de isolatiewand, maakten we een Ecohuis-woning volledig luchtdicht met minimaal warmteverlies.

Meer over onze unieke constructie

Maak jouw bouwplannen concreet

Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je bouwplannen vorm te geven. Kies je voor een kennismakingsgesprek in ons kantoor om je droomwoning uitgebreid te bespreken, of geef je de voorkeur aan een kort videogesprek voor enkele snelle vragen? Hoe dan ook, wij zijn er voor jou.