Woonuitbreiding: optie 1

Ben je verknocht aan je huis en de omgeving waarin je woont? Dan is het des te pijnlijker om te moeten vaststellen dat je woning uit haar voegen barst. Woonruimte te kort en te weinig slaapkamers: al die hindernissen vormen een stevige uitdaging om je goed te voelen in je thuisomgeving. En da’s zonde. Gelukkig bestaan er ook voor dit probleem goede oplossingen. Zo is het perfect mogelijk om een aanbouw in houtskeletbouw te realiseren.

Dat betekent dat je achteraan of aan de zijkant van je bestaande woning bijkomend woon- en leefvolume gaat creëren door een duurzame aanbouw in houtskelet. Doe je een beroep op een ervaren plaatser? Dan kun je rekenen op een feilloze voorbereiding en word je begeleid in elke stap die je moet zetten om van de woonuitbreiding een succes te maken. Voor de afwerking van je aanbouw zijn er bovendien meerdere opties. Maar een zaak staat als een paal boven water. Op het vlak van energie en duurzaamheid zal je woonruimte beantwoorden aan alle vereisten voor energie en isolatie. Zo investeer je in meer woonruimte, maar ook in meer duurzaamheid.

Woonuitbreiding: optie 2

Een tweede optie om je woonuitbreiding succesvol te laten uitvoeren: een optopping of extra verdieping. Dat betekent dat je een extra bouwlaag op je bestaande gebouw laat plaatsen. Omwille van het beperktere gewicht wordt een optopping vaak in houtskelet voorzien.

Deze techniek laat je toe om een duurzame en energiezuinige woonuitbreiding te realiseren die bovendien uiterst geschikt is om te plaatsen bovenop een bestaande constructie zonder ze al te zwaar te belasten. Deze extra verdieping beantwoordt aan alle normen en regels op het vlak van isolatie en energiezuinigheid. Het lagere gewicht van een optopping is dus een goede zaak en zorgt ervoor dat je met een gerust gemoed de uitbreidingswerken kunt laten uitvoeren.

Woonuitbreiding met optopping of aanbouw

Ben je op zoek naar de ideale oplossing voor je woonuitbreiding? Dan heb je met een aanbouw of optopping dus twee uiterst waardevolle opties. Welke de voor jou meest aangewezen weg is om je woonruimte te vergroten, check je best wel met een ervaren specialist. Die bekijkt de toestand van je bestaande woning en stelt je de beste optie voor om van jouw woonuitbreiding een geslaagd project te maken.