Waarom box-in-box?

Velen onder ons dromen ervan en een aantal mensen wil het ook effectief doen: in een geklasseerde woning wonen of een oude hoeve restaureren. Maar hoe begin je eraan en hoe tackle je de soms vele renovatiebeperkingen die vanuit de overheid worden opgelegd? Zeker wanneer het gaat om geklasseerde gebouwen.

Box-in-box zorgt ervoor dat je een haast nieuwe woonst kunt optrekken binnen de oorspronkelijke gebouwstructuur. De authentieke gevels doen dan letterlijk alleen nog dienst als façade, maar binnenin verrijst een volledig nieuwe en moderne woning die voldoet aan alle hedendaagse voorschriften op het vlak van isolatie en energie.

Ook wie niet in een geklasseerd gebouw woont, kan heel erg gebaat zijn bij een box-in-box-project. Zo verhoog je het leef- en wooncomfort van je woonst aanzienlijk wanneer je kiest voor het box-in-box-principe. En daarvan wordt iedereen in huis beter.

Box-in-box en houtskeletbouw

Kies je voor box-in-box? Dan is houtskeletbouw de ideale bouwwijze om de nieuwe structuur van de woning vorm te geven. Het houtskelet wordt aan de binnenkant van de oorspronkelijke woning gecreëerd en gaat een ‘box’ vormen waarbinnen alle nieuwe nutsvoorzieningen, isolatie en wandopbouw wordt opgetrokken. Het grote voordeel van box-in-box: het originele karakter en de authentieke uitstraling blijven gegarandeerd terwijl je toch over een moderne en duurzame woning beschikt met alle comfort dat vandaag wenselijk en nodig is. Bovendien zorgt de prima isolatie voor een natuurlijk woonklimaat dat vochtregulerend is.

Schakel box-in-box-experts in

Wie ervoor kiest om zijn woning te renoveren met behulp van box-in-box staat aan het begin van een ingrijpende renovatie die je best overlaat aan ervaren bouwexperts. Zo heb je de garantie dat alle stappen in het renovatieproces correct en deskundig worden uitgevoerd. Het is uiterst belangrijk dat elke fase in het renovatieproces met de nodige kennis van zaken wordt aangepakt.

Ook op het vlak van isolatie is dat vaak cruciaal. Temeer omdat buitenisolatie vaak niet mogelijk is, wordt de box aan de binnenzijde geïsoleerd volgens de modernste technieken. Dat kan door de wanden van de box iets meer naar binnen te plaatsen en zo de nodige ruimte te creëren voor een spouwmuur en de noodzakelijke isolatiedikte. Die ingrepen zijn levensbelangrijk om een goede energiescore van de verbouwde woning te garanderen en een aangepast binnenklimaat dat altijd aangenaam aanvoelt, ongeacht het seizoen van het jaar.

En zo wordt ‘living in a box’ hét motto voor al wie graag mee zijn schouders zet onder de re-integratie van historisch patrimonium en er een nieuwe eigentijdse bestemming aan geeft.