Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Te fel onderhevig aan opwarming

Een houtskeletwoning bestaat uit een houten structuur waarrond diverse vaste muur- en vloerdelen worden gemonteerd. Dat geheel wordt voorzien van een lucht- en vochtdicht isolatiesysteem, zodat een optimaal binnenklimaat altijd gegarandeerd is. Er wordt wel eens gezegd dat een houtskeletwoning al te fel zou opwarmen op warme zomerdagen omwille van het hout in de structuur.

Dit klopt dus zeker niet. Meer nog, dankzij de specifieke wandopbouw van een houtskeletwoning wordt het zelfs mogelijk om het binnenklimaat helemaal af te stemmen op de omstandigheden van buiten. Tel daarbij nog de set aan maatregelen die mogelijk zijn om de zon buiten te houden, zoals luifels en zonnescreens, en je bereikt een altijd aangename binnentemperatuur.

Onvoldoende geluiddicht

Een andere veelgehoorde misvatting over houtskeletbouw: een houtskeletwoning is onvoldoende geluiddicht. Dat vooroordeel is zeker niet terecht, aangezien de wandopbouw wordt geïsoleerd met cellulose zodat geluiden van buitenaf weggefilterd worden en je dus altijd geniet van een rustige binnenomgeving. Voorwaarde is wel dat de isolatie op een professionele manier wordt aangebracht en zo als het ware een geluiddichte cocon vormt die elk extern geluid deskundig neutraliseert.

Zo zit het echt

Eerder dan te focussen op hardnekkige misvattingen loont het de moeite om de vele voordelen van houtskeletbouw te omarmen. Kies je voor een houtskeletwoning? Dan ga je voor een droge, en dus snelle en gezonde bouwmethode. Je verliest geen tijd door de droging van chape en pleisterwerk, maar kunt sneller beginnen vloeren en schilderen in vergelijking met traditionele metselbouw.

Bovendien scoort een houtskeletwoning bijzonder hoog op het vlak van isolatie-efficiëntie. Een uiterst laag S-peil toont aan dat houtskeletbouw niet alleen uitblinkt in een goede isolatie, maar zegt ook heel wat over onder meer de oriëntatie van de woning, de luchtdichtheid en de mate waarin er zonwering aanwezig is. Hoe lager het S-peil, hoe energie-efficiënter de woning.

Ben je op zoek naar de ideale bouwmethode voor je nieuwbouwwoning? Laat je dan eerst en vooral correct informeren. Ga niet af op een reeks ongefundeerde misvattingen, maar vertrouw op de kennis van ervaren experts. Zo zet je de eerste belangrijke stap naar je eigen woning zonder vooroordelen