Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 14/07 tem 02/08. We blijven telefonisch bereikbaar via 014/47 03 03. Het verkoopteam blijft beschikbaar op afspraak.

Op een rustige weekenddag maak je een fijne wandeling in een mooie omgeving als plots de bouwgrond van je leven voor je opduikt. In een vlaag van verliefdheid win je informatie in en voor je het weet ben je eigenaar van jouw ideale lapje grond. Je bent helemaal euforisch! Maar dan volgt de ontnuchtering: de bouwgrond is uiterst drassig en vereist een andere fundering die bovendien veel duurder uitvalt. Plots staat heel je droomproject op losse schroeven.

Bezint eer ge begint

Gelukkig is dit maar een verzonnen scenario, maar helaas gebeuren dit soort zaken geregeld. Bijzonder jammer aangezien ze perfect vermeden kunnen worden. Een gouden tip: ga eerst en vooral praten met je bouwadviseur. Na een grondig verkennend gesprek op basis van je voorkeuren en je te spenderen budget krijg je een helder beeld van je wensen op financieel vlak. En kun je berekenen hoeveel budget er nog overblijft om je bouwgrond te kopen. Volg je deze werkwijze? Dan kom je nooit voor onaangename financiële verrassingen te staan en ben je zeker van de haalbaarheid van je project.

Veilig bouwen

De beste garantie voor de slaagkansen van een bouwproject? Een realistische inschatting maken van alle kosten die bij de bouw van een eigen huis komen kijken. Wie eerst nadenkt en dan pas bouwt, komt nooit bedrogen uit. En dat is een belangrijke voorwaarde voor een realistisch bouwproject dat niet alleen aan al je wensen en behoeften tegemoetkomt, maar ook rekening houdt met je budgettaire mogelijkheden.

Laat je daarom altijd deskundig begeleiden bij de opstelling van het bouwconcept van je nieuwbouwwoning. Zo krijg je meteen de juiste informatie en weet je snel of jouw bouwplannen realiteit kunnen worden als je kijkt naar je beschikbare budget.

Breng eerst je bouwdossier volledig in orde voor je je bouwaanvraag indient. Eerst nadenken en dan pas kopen, dat is dus de grote boodschap voor al wie van plan is om een huis te kopen en daarbij zeker wil zijn dat hij niet voor onaangename budgettaire verrassingen komt te staan.

Vragen? Maak een afspraak of bezoek onze infoavonden!

Bij Ecohuis hechten we het allergrootste belang aan projectcommunicatie met onze klanten. Dit start al van bij het begin waar we je graag in persoon, of op één van onze infoavonden willen ontvangen.

Zo kan je de Ecohuis-benadering zelf ervaren, als startpunt in de begeleiding naar jouw droomwoning. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Inschrijven