Bestemmingsplan 

Voordat je verliefd wordt op een stuk grond, controleer je best of de locatie bestemd is voor een eengezinswoning. Bovendien bouwen we (voorlopig) enkel huizen met een plat dak. Het is dus belangrijk dat jouw stedenbouwkundige voorschriften dit toelaten. 

Grootte en vorm

De perfecte bouwgrond moet voldoende ruimte bieden voor de woning en je gewenste buitenruimte. Onze Bhos-woningen hebben een breedte van 7, 8 en 9 meter. Vaak zijn percelen in Vlaanderen niet recht of even breed, hierdoor is het standaardiseren van modules uitdagender voor smallere percelen of gesloten bebouwing. In zo’n geval maken we soms een uitzondering mits we de aangrenzende percelen ook kunnen aanpakken.

Bodemgesteldheid

Een minder draagkrachtige bodem is geen probleem voor houtskeletbouw, dankzij het lichtere bouwsysteem. Zwaardere funderingen plaatsen we ook, maar enkel indien dit nodig is voor de algemene structuur van de woning en als de bouwgrond dit toelaat. 

Aanbouw 

Ondanks de gestandaardiseerde grondplannen van Bhos, heb je toch enkele extra mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een kelder met buitentoegang te graven, zodat de structuur van de woning onaangeroerd blijft. Inpandige garages zitten niet in een basisuitvoering, maar in veel gevallen lossen we dit op met een apart bijgebouw. Uiteraard moet de vergunning van je perceel dit toestaan. Afhankelijk van de gemeente of stad waar je bouwt, geldt er enkel een meldingsplicht

Toegankelijkheid

De locatie moet toegankelijk zijn voor zwaar transport en kranen voor de levering en montage van de modules. De wegen naar je bouwplaats moeten dus breed en sterk genoeg zijn voor deze logistieke uitdaging. Dit bekijken we graag voor jou.

Wij zijn je bouwpartner én rechterhand

We begrijpen als geen ander welke uitdagingen een bouwproject met zich meebrengt. Daarom staan we voor je klaar om je door elke stap van dit proces te begeleiden, van grondkeuze tot realisatie.